Het succes van HZ University of Applied Sciences

Het succes van HZ University of Applied Sciences

STUDEREN KUN JE LEREN

De scholen zijn weer begonnen. Dit jaar beginnen er in september zo’n 250.000 studenten aan hun MBO, HBO of universitaire opleiding. Wie van hen gaat het halen en wie niet? Succesvolle studenten blijken sterke overeenkomsten te hebben in de manier waarop zij leren. Maar goed nieuws voor alle andere studenten want: studeren kun je leren. 

Dat is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek onder een groot aantal eerstejaars studenten van HZ University of Applied Sciences. Alle aankomend studenten van deze hogeschool in Zeeland vullen ieder jaar de vragenlijst in die is ontwikkeld door Edumetrie. De vragenlijst meet 24 aspecten van leren en voorspelt in hoge mate of een student succesvol gaat zijn of niet. 

Edumetrie stelt per opleiding vast welk leergedrag het best de studieresultaten voorspelt. Op basis hiervan krijgen de studenten een uitgebreide individuele rapportage. Hierin worden zij vergeleken met succesvolle studenten uit de eigen opleiding en krijgen ze praktische tips en adviezen om hun leergedrag te verbeteren. 

HZ University of Applied Sciences heeft 4800 studenten en staat al voor het vijfde jaar op rij in de top 3 van beste hogescholen van Nederland, volgens Keuzegids HBO Voltijd. De hogeschool heeft als missie om de “meest persoonlijke hogeschool van Nederland te zijn”.

Meer informatie